Intel Corporation

Intel Corporation

Intel Corporation, grundat 1968, är ett globalt teknikföretag som har varit i framkant för innovation inom datorvärlden. Kända för att ha revolutionerat mikroprocessorindustrin, har Intel varit en drivkraft bakom några av de mest betydelsefulla teknologiska framstegen under de senaste decennierna.


Med en bred portfölj som sträcker sig från avancerade processorer till nätverkslösningar och halvledarteknik, fortsätter Intel att definiera och omforma hur världen använder teknik i vardagen. Intels engagemang för forskning och utveckling har cementerat deras position som en av de mest inflytelserika aktörerna inom global teknologi.

Intel Xeon

Intel Xeon CPU representerar spjutspetsen inom processorteknologi, väl rustade för att hantera dagens komplexa och krävande dataarbetsbelastningar. Sedan dess introduktion har Xeon-serien varit synonymt med hög prestanda, pålitlighet och skalbarhet. Det gör dem till en central komponent i dagens datadrivna värld.

Intel Xeon är mer än bara en processor; det är en grundpelare för innovation och teknologiska framsteg.

Intel Xeon Platinum
Intel Xeon Gold
Intel Xeon Silver
Intel Xeon Bronze

Intel Xeon D/W/E
Intel Atom

Intel Nätverkskort

Intel är inte bara en ledare inom processorteknik utan också inom utvecklingen av nätverkskort.

Intel nätverkskort erbjuder hög bandbredd, låg latens och avancerad säkerhet, vilket gör dem till ett optimalt val för företag och datacenter som behöver robusta och effektiva nätverkslösningar.

Intel E810
Intel X710
Intel X550

Intel GPU

Intel, världsledande inom processorteknik, tar nu ett avgörande steg in i framtiden med lanseringen av sina nya GPU’er. Dessa grafikprocessorer är specifikt utvecklade för att möta de högt ställda kraven inom professionell grafik, datavisualisering och avancerad dataanalys, inklusive AI-drivna applikationer.

Intels GPU’er kombinerar prestanda med energieffektivitet och skalbarhet, vilket gör dem till en kraftfull resurs i arbetsintensiva och datakrävande miljöer.

Nyfiken på något nytt och på att utmana de traditionalla leverantörerna på GPU marknaden. Då är Intel något som man absolut bör titta närmare på.

Intel GPU Flex
Intel GPU Max
Fler av våra teknologiska samarbeten hittar du här
sv_SESV